A jegybank kezdeményezésére hétfőn megalakult a Lakás- és ingatlanpiaci tanácsadó testület (Litt), annak érdekében, hogy szakmai fórumot, az ingatlanpiac és a gazdaságpolitika legfontosabb szereplői között hatékony és rendszeres információcserét biztosítson.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfői, MTI-nek küldött közleménye szerint a hétfői alakuló ülést Matolcsy György, az MNB elnöke és Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója és egyben a testület elnöke nyitotta meg. 

    A testület tagjai közé a jelentősebb piaci szereplőket, a szakma főbb érdekképviseleti szervezeteit, az érintett minisztériumok képviselőit és az MNB képviselőit kérték fel. 

    A tájékoztatás szerint a fórumon a piaci szereplők közvetíthetnék a szabályozó hatóságok felé a piac működési környezetének súrlódásait, és az ezekre tett szabályozói megoldási javaslataikat.

    A testület tagjai két szekcióra oszlanak: a lakáspiac és a kereskedelmiingatlan-piac kérdéseit a megfelelő szakemberek külön-külön ülésen tárgyalják. A Litt évente négy alkalommal ülésezik, az alakuló ülésen a felek először a kereskedelmiingatlan-piac aktualitásait vitatták meg – közölte az MNB.

Forrás: MTI