A Futureal-csoport megkezdte a bruttó 155 ezer négyzetméteres Etele Plaza építését a Kelenföldi pályaudvar mellett, a 300 millió eurós, több mint 91 milliárd forint értékű beruházással a főváros budai oldalának legnagyobb plázája jön létre – közölte a fejlesztő cég csütörtökön az MTI-vel. 

A beruházás a Kelenföldi pályaudvarnál valósul meg, az 4-es metró, illetve az M1-M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszai találkozásának közelében. 

    Az 54 ezer négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező bevásárló- és szórakoztatóközpontban 200 üzlet kap helyet, a divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermek játszóház és egyéb szolgáltatások, valamint közel 1300 parkolóhely várja majd a látogatókat. 

    Az Etele Plaza várhatóan 2020-ban kezdi meg a működését.

    A beruházók naponta mintegy 40 ezer vásárlóra számítanak a fővárosból, az elővárosokból és a közlekedési csomópontból könnyen elérhető vidéki városokból. A fejlesztő cég várakozásait arra alapozza, hogy a Kelenföldi vasútállomást, illetve a buszpályaudvart naponta már ma is mintegy 165 ezren veszik igénybe, az új bevásárlóközpont elsődleges vonzáskörzete pedig Budapest egyik legsűrűbben lakott területe, ahol mintegy 235 ezren élnek. Továbbá arra is rámutattak, hogy a környék lakói az országos átlagos vásárlóerő 125 százalékával gazdálkodnak viszonylag alacsony kiskereskedelmi ellátottság mellett. 

    A cég arról is beszámolt, hogy Őrmezőn épül a Futureal-csoport eddigi legnagyobb irodafejlesztési projektje, a Budapest ONE irodapark, a beruházás első üteme 100 millió euróba, több mint 30 milliárd forintba kerül. A több mint 65 ezer négyzetméteres irodaház építésének első ütemében közel 25 ezer négyzetméter bérirodát, 2600 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltatóegységet, valamint tágas zöld területeket és 480 férőhelyes mélygarázst adnak majd át. 

    A közlemény idézi Tatár Tibort, a Futureal vezérigazgatóját, aki kifejtette: mindkét épület tervezésénél és kivitelezésénél kiemelt figyelmet fordítottak a fenntarthatóság és az innováció követelményeire.

rolex

    A Futureal a közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 20 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. A Futureal-csoport portfóliójába indulása óta 91 ingatlanfejlesztési projekt tartozik, 2,7 milliárd euró értékben, több mint 1,8 millió négyzetméteren.

Forrás: MTI